ОФК Београд – Партизан 2:1

0

Црно-бели су од старта кренули са пресингом и притиском, а прву солидну акцију имали су у другом минуту преко Михајловића на левој страни. Минут касније Иван Петровић је добио жути картон због опасног старта над Вукобратовићем.
Прву прилику ипак је имао ОФК Београд. У 10. минуту Аврамовски је прошао по десној страни, ушао је у казнени простор, али је шутирао слабо у Кљајића.
Велику прилику ОФК је имао два минута касније. Андрић је добио одличну лопту на десној страни, био је потпуно неометан, али је шутирао у Кљајића који је успео да одбрани.
Партизан је повео практично из прве шансе. У 22. минуту Дарко Брашанац је све сам урадио и на крају је затресао мрежу. Ушао је у казнени простор са леве стране, прошао је двојицу противничких играча и савладао голмана ОФК.
У 30. минуту Партизан је поново затресао мрежу ривала, али гол није признат. После корнера и гужве у шеснаестерцу Јовановић је фаулирао голмана ОФК Београда, па је гол оправдано поништен.
У финишу првог полувремена није се ништа занимљиво дешавало на терену. Много прекштаја, сецкања игре, али не и шанси, па су црно-бели после 45 минута имали гол предности.
Почетком другог полувремена ОФК је покушао да притисне Партизан. Имао је неколико солидних покушаја, пре свега после прекида, али црно-бели су лако одбранили свој гол.
У 52. минуту Белаковића је у домаћем тиму заменио Павловски, момак који се вратио из Порта у српски фудбал.
У 58. минуту ОФК Београд је изједначио. Андрић је кроз средину проиграо Јововића који је изашао испред голмана Кљајића и рутински га савладао за 1:1.
ОФК Београд је добио додатно самопоуздање изједначујућим голом, а у 64. минуту већ је било 2:1 за ‘романтичаре’. Павловски је сачекао одбијену лопту на ивици казненог простора и мајсторски је сместио у горњи леви угао гола Кљајића за 2:1.
ОФК Београд је лако могао да реши питање питање победника. Аврамовски је сјајно прошао по десној страни, шутирао је шпицем из пуног трка, али је погодио унутрашњи део стативе и Партизан је преживео.
Велику прилику за изједначење Партизан је имао у 76. минуту. Михајловић је сјајно прошао тројицу играча ОФК Београда на левој страни, ушао је у одличну шансу, али је ипак шутирао преко гол.а
Михајловић је током целе утакмице био далеко најопаснији играч Партизана. Минут касније и Вулићевић је покушао, из трка је снажно шутирао, али и непрецизно.
У 69. минуту Душан Влаховић је заменио Фофану и постао званично најмлађи провотимац у историји Партизана, пошто је у јануару напунио 16 година.
У последњих десетак минута Партизан је кружио око казненог простора ривала, али је тешко улазио у шансу.
ОФК Београд је чувао резултат трошећи време и уз то се добро бранио. Минут и по пре краја Планић је добио други ђути картон, па је Партизан у самом финишу имао бројчану предност.
Црно-бели нису успели ни да створе прилику у додатних четири минута, па је екипа ОФК Београда на крају апсолутно заслужено освојила три бода.

ОФК: Чупић, Вукобрат, Стојковић, Планић, Јововић, Андрић, Лишчевић, Пејовић, Мартиновић, Аврамовски, Белаковић.
Партизан: Кљајић, Вулићевић, Стевановић, Јовановић, Богосавац, Петровић, Брашанац, Илић, Михајловић, Бирманчевић, Фофана.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар