Одржан хуманитарни концерт у Установи културе Палилула

0

Хуманитарни концерт у част југословенског поп-рок гитаристе Зорана Божиновића одржан је 10. октобра у Установи културе Палилула, концерт су извели његови пријатељи и легенде српског рокенрола.

Шеф кабинета Градске општине Палилула Ђорђе Алексић изјавио је да је вечерашњи скуп не само прилика да се обележи годишњица рођења гитаристе Зорана Божиновића већ и прилика да се најави оснивање хуманитарне фондације, која ће носити његово име, а која би се бавила спонзорисањем и школовањем младих музичара.

„Планирамо да у наредном периоду створимо услове за младе музичаре рок музике који ће овде свирати, који ће имати своју сцену, било да је она акустична или електрична и желимо да сви они знају да је Установа културе, која ће у догледно време променити име у Центар за културу Владимир Дивљан, бити место на коме могу да свирају, вежбају, да се окупљају и да развијају рокенрол културу“, нагласио је Алексић.

Он је подсетио да је Зоран Божиновић био чувена рок легенда југословенског простора и да је оставио утицај на многе гитаристе који и данас свирају у нашим познатим рокенрол групама.

„Сви који нешто значе и вреде у рокенролу вечерас су се окупили да одају омаж легенди рокенрола, да сви заједно прославимо његово стваралаштво, његово дело, да се добро забавимо, да се подсетимо какав је утицај оставио на све нас и надамо се да ће тај утицај још дуго да траје“, истакао је шеф кабинета председника општине Палилула.

Поред великих извођача данашње српске рок сцене, део концерта су чиниле и младе наде рок музике који су својим наступом доказали да треба улагати у њих, јер су они наследници рок културе и Зорана Божиновића.

rock-2 rock-3 rock-4 rock-5 rock-6 rock-7

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар