ОБЕЛЕЖЕНО ДЕСЕТ ГОДИНА АКЦИЈЕ „ЂАЦИ ВАС МОЛЕ, УСПОРИТЕ ПОРЕД ШКОЛЕ“

0

Завршетак десетог јубиларног циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, ЈКП „Паркинг сервис“ обележио је данас свечано, едукативном представом у Центру за културу „Влада Дивљан“. Представи је присуствовало око 400 ђака првака из четири основне школе са општине Палилула.

Подршку јубиларној манифестацији пружили су председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, градски менаџер Горан Весић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, као и директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић.

У ових десет година у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“  одржано је преко 1.600 представа за више од 160.000 ђака првака београдских основних школа, који су учили о основним правилима понашања у саобраћају, како да се исправно и безбедно крећу на путу од куће до школе, а возачима је акцијом  скренута пажња на најмлађе учеснике у саобраћају.

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је истакао значај акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“  и нагласио да је приоритет општине Палилула да подржава пројекте који се, пре свега, тичу безбедности деце.

„Ја се захваљујем „Паркинг сервису“, граду Београду и свима који покушавају на све могуће начине да осмисле и спроведу пројекте који за циљ имају повећану безбедност наших најмлађих суграђана. Ми смо као Општина показали одговорност, доследност и бригу о нашим најмлађим суграђанима, с обзиром на то да смо увели видео надзор у свих 17 основних школа. Тиме смо повећали њихову безбедност и унапредили сарадњу са полицијом. Част ми је што се данас ова манифестација обележава баш на нашој општини, на нашој територији. Нема веће сатисфакције него кад радите праве ствари за будућност наше земље, а то јесу наши најмлађи суграђани“, рекао је Јовичић.

877_usporite-pored-skole-lopte

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар