Награде за победнике ПОК-а

0

Проглашењем победника и уручењем награда завршена је десета Палилулска олимпијада културе – ПОК, 24. октобра, на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула.Награђенима је честитао и уручио им награде Љубиша Ђуровић, заменик председника Градске општине Палилула, који је и отворио манифестацију. Ђуровић је истакао значај ПОК-а, који за многе младе људе представља почетак успешне уметничке каријере.

У категорији ликовног стваралаштва са темом Првог светског рата, прво место освојила је Татјана Бељинац, други је Алекса Давидовић, трећа Дуња Чорломановић. Посебно је похваљена Марина Кошутић.

Најбољи у драмском стваралаштву били су: прво место – Студио БИС са представом „Видимо се у читанци“, друго место – Театар „5“ са представом „Сироти мали хрчки“ и треће место – Средња ПТТ школа са представом „На крају крајева шта имаш да изгубиш“. Специјалну награду добила је представа „Кокице не гоје“, ученика ПТТ школе.

У категорији рок група редослед је следећи: први је рок састав „Лавиринт сећања“, други је бенд „Бинва“ и трећи бенд „Evolution“.
Најбољи кратки филм под називом „Љубав“ направила је Ирена Штиковац“, други је био филм „Небо у кутији“, Јоване Беговић и трећи филм „Не плаши се“ Димитија Миливојевића.

Међу рецитаторима прво место освојила је Ивана Златановић, друга је Емилија Терзић и трећа Невена Илић.
Победници су награђени књигама, медаљама и пехарима, а првопласирани и специјалним наградама – самосталном изложбом, извођењем представе, рок концерта у Установи културе Палилула, док је победница у категорији кратког филма награђена камером.

IMG_8677IMG_8698IMG_8724DSC_7796DSC_7808DSC_7763

 

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар