Младеновић на обележавању 60. годишњице изградње Београдског сајма

0

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић присуствовао је данас обележавању 60 година од изградње Београдског сајма и положио венац на Споменик младости испред управне зграде тог комплекса.

Младеновић је, поздрављајући акцијаше који су учествовали у изградњи сајма,  подсетио да је тадашња држава била јединствена у свету по великом броју радних акција у којима су учествовали махом млади људи.

– Данас обележавамо јубијел изградње Београдског сајма, који је изграђен за само две године и који представља понос нашег града. Неизмерив допринос његовој изградњи управо су дали учесници радних акција, који су поред сајма подигли скоро цео Нови Београд, као и огроман број других зграда у нашој престоници – указао је Младеновић.

Град Београд ће наставити сарадњу са удружењема акцијаша, како би сва та здања била обележена на примерен начин и најавио је и изградњу споменика акцијашима који су градили Нови Београд.

– Порука коју шаљу акцијаши данашњим нараштајима је да треба обновити радне акције, која су се показале као потреба и током поплава 2014. године – закључио је заменеик градоначелника.

Заменик председника општине Палилула Дарко Пауновић истакао је да је та општина учествовала у обнови Споменика младости и тиме одала признање свим људима који су радили на изградњи Београдског сајма.

– Изузетно је важно да се на неки начин обнове те радне акције у складу са временом у коме живимо, као и да свака градска општина, попут Палилуле, да свој пуни допринос у том циљу – најавио је Пауновић.

Догађају су присуствовали заменик секретара за спорт и омладину Града Београда Драгољуб Кочовић, председник општине Чукарица Срђан Коларић и представнци удружења ОРА.

60-g-sajam

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар