МЕЂУНАРОДНИ РВАЧКИ ТУРНИР 1. ДЕЦЕМБРА У ПАДИНСКОЈ СКЕЛИ

0

1534_pobednikПоводом одржавања шестог Међународног рвачког турнира у слободном стилу „Трофеј Победник 2018″, 1. децембра у спортској хали у Падинској Скели, у Општини Палилула, која је генерални покровитељ турнира одржана је данас конференција за новинаре.

Председник општине Палилула Александар Јовичић је тим поводом рекао:
- Част и задовољство ми је да позовем све Београђане да присуствују Међународном рвачком турниру „Трофеј Победник“, да улепшају ову манифестацију и да пошаљемо снажну поруку колико нам је важан спорт у граду Београду и на нашој општини Палилула.

Турнир који шесту годину заредом организује Рвачки клуб „Победник“ из Борче почиње у 12 часова, а на њему ће учествовати дечаци и девојчице из Грчке, Шведске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске, Македоније и Србије.

- Импресиониран сам и презадовољан радом овог клуба који нашу децу, пре свега усмерава ка здравом начину живота, а то је да не буду на улици, него да буду у салама да тренирају, да марљиво и вредно раде, како би у будућности на један прелеп начин представљали нашу земљу, наш град и освајали медаље – рекао је Јовичић.
Он је истакао да ће Општина Палилула у будућности улагати све више новца у палилулске спортске клубове и пројекте попут Међународног рвачког турнира који општину Палилула представља у најбољем могућем светлу.

Поред значаја спорта за најмлађе и освајања медаља на такмичењима Јовичић је додао да одржавање спортских манифестација доноси бенефит и у буџету – Београд постаје метропола која је, ако говоримо о спорту, лидер у региону, у овом делу Европе и због тога желим да нагласим да је важно да се улаже у спорт – рекао је Јовичић и додао – Спорт може како у Арени и Хали Пионир, тако и у спортској хали у Падинској Скели да заблиста правим сјајем, да се бавимо спортом, побеђујемо, и наравно нека победи најбољи – закључио је председник општине Палилула.

Председник РК „Победник“ Александар Гачановић захвалио је општини Палилула на челу са председником Јовичићем на досадашњој подршци и покровитељству у организовању турнира. Он је рекао да ће се придружити акцији и програму бесплатне школе спорта за најмлађе, коју Општина Палилула организује са спортским клубовима, тако што ће његов клуб обезбедити бесплатно тренирање за децу од 7 до 13 година.

Генерални секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић је истакао важност подршке Општине Палилула турниру и рвачком спорту уопште. -РС Србије подржава манифестације попут „Трофеја Победник“ који промовише наш спорт и са којег очекујемо прилив нових младих снага које ће заменити ове наше трофејне спортисте – рекао је Јелић.

1534__dsc3492

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар