Малишани са Палилулие учили безбедно понашање у саобраћају

0

Предавање и практично учење безбедног понашања у саобраћају малишана вртића „Мали принц“ палилулске ПУ „Бошко Буха“ организовано је 27. октобра у оквиру акције под називом „Сваки корак безбедан и лак“, у организацији Српског комитета за безбедност саобраћаја и компаније „Мол“ Србија и уз подршку Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије и Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула.
Након едукативног предавања о основама безбедног понашања у саобраћају деци средње, старије и предшколске групе, изведена је шетња у кварту вртића, Прерадовићевом и осталим улицама, где је малишанима на практичан начин показано како да се безбедно крећу и прелазе коловоз. По лепом и сунчаном октобарском дану око стотинак најмлађих Палилулаца обучених у флуоресцентне прслуке, дар компаније „Мол“, учило је лекције о саобраћају.
У име општине Палилула Члан Већа Градске општине Палилула Зоран Ђинђић захвалио је свим актерима на учешћу у акцији.
Генерална директорка компаније „Мол“ Србија Бјанка Василеску изразила је жељу за даљом сарадњом са Градском општином Палилула у оваквим и сличним пројектима.
Поред донације од 143 прслука за вртић „Мали принц“, које ће користити деца и васпитачи приликом организованих активности ван вртића, попут данашњих, компанија „Мол“ Србија поклонила је и 134 едукативне квиз-књиге о безбедном понашању у саобраћају деци старијих и предшколских група.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар