Креирај своју будућност 7. и 8. новембра!

0

Сајам послова и пракси за студенте и дипломце техничко-технолошких и природно-математичких факултета „JobFair16 ─ Креирај своју будућност!” одржаће се 7. и 8. новембра у Згради техничких факултета у Београду. Организатори Сајма, студентска удружења Истек Локални комитет Београд и БЕСТ Београд, представиће посетиоцима могућност запослења и развоја професионалних каријера, пружајући им шансу да стечено знање примене у некој од компанија које успешно послују у Србији.

Са циљем да помогну својим колегама, садашњим и будућим инжењерима, студенти волонтери дванаесту годину заредом раде на заједничкој визији Сајма ─ смањењу незапослености међу младима и спречавању „одлива мозгова”, што је у области техничких наука веома изражено. JobFair годинама уназад представља везу између образовног система наше државе, компанија као послодаваца и студената.

Студенти ће имати прилику да се на једном месту упознају са значајним компанијама из техничко-технолошких и природно-математичких струка, сазнају више о пословима и праксама у понуди, као и о томе која знања и вештине је потребно да развијају како би се лакше запослили. У склопу едукативног дела Сајма, студенти ће бесплатно моћи да учествују на бројним радионицама, трибинама, као и концепту интерактивних радионица „Open Space Technology” које дају прилику компанијама, стручњацима и студентима да заједно раде на тренутним технолошким проблемима у земљи и представе трендове у струкама заступљеним на Сајму ове године.

Интересовање које су студенти широм Србије показали за JobFair допринело је јачању националног карактера Сајма. Организатори ће се и ове године потрудити да што више колега, са свих универзитета у земљи, добије прилику да се уживо представи послодавцима и упозна са могућностима у будућој професионалној каријери.

Значај пројекта годинама уназад подржавају Министарство омладине и спорта, сви технички факултети Универзитета у Београду и Универзитети Републике Србије. Више информација можете добити на званичном сајту Сајма www.jobfair.rs.
050916-jobfair-1

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар