Јуниор NBA лига први пут у Србији

0

Јуниор NBA лига коју организује КСС у сарадњи са NBA Европа први пут се одржава у Србији уз учешће 30 београдских основних школа, речено је, 1. априла у Установи културе Палилула на промоцији пројекта и жребању школских екипа које ће представљати NBA клубове.
Такмичење почиње 6. априла и завршава се 29. маја, а организује се по систему NBA лиге за ученике, дечаке и девојчице петог и млађих разреда. Oсновне школе ће бити подељене у две конференције односно у шест дивизија са по пет екипа које ће играти лигашки део, а затим плеј оф.
Јуниор NBA лига организује се у преко 34 земаља света, са 6,5 милиона клинаца који у њој учествују. У Европи се овакво такмичење организује у Шпанији, Италији, Русији, Енглеској, Шведској, Литванији, Турској, а ове године и у Србији.
Мали кошаркаши такмичеће се за реплику шампионског прстена који добијају прави велики шампиони НБА, победничка школа ће добити прстен.
Промоцији пројекта и жребању екипа присуствовали су представници NBA Европа, Дејан Томашевић генерални секретар КСС, NBA кошаркаши Влада Радмановић и Жарко Чабаркапа, Душан Кецман и млади кошаркаши Мега Лекса, Партизана и Црвене звезде.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар