ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР ДОМА УЧЕНИКА ПТТ ШКОЛЕ „ИГРАЈМО ЗА ЂОРЂА“

0

1759_humanitarni-nХуманитарни турнир у баскету Дома ученика Средње ПТТ школе „Играјмо за Ђорђа“ који је почео данас подржао је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и захвалио организаторима и учесницима турнира на хуманости.

Турнир се наставља сутра, а одржава се на иницијативу ђачког парламента Дома ученика ПТТ школе трећу годину заредом. Ове године посвећен је десетогодишњем Ђорђу Костадиновићу из околине Крупња, из села Доња Брезовица, који од рођења има епилепсију и парализу десне стране тела, руке и ноге. Прикупљена средства намењена су за његову операцију и бањско лечење.

- Општина Палилула ће одвојити средства, а даћемо и свој лични допринос да помогнемо Ђорђу да се лечи. Позивамо све људе великог срца да подрже и ову и акције сличног карактера, јер сматрам да је неопходно да имамо, пре свега, бригу једни о другима у овом турбулентном друштву у којем данас живимо, да покажемо колико смо хумани. Ми ћемо наставити ово да радимо и у будућности. Одиграћемо данас овај турнир и у току сутрашњег дана и мислим да ћемо прикупити довољно средстава да Ђорђе може да настави своје лечење – рекао је Јовичић.

Он је захвалио познатим личностима, кошаркашким клубовима Црвеној звезди и Партизану на подршци турниру, као и медијима који пратите овакве хуманитарне акције. Посебно је захвалио Дому ученика ПТТ школе што су организовали овај турнир и што брину о деци, пре свега која су из унутрашњости.

- Надам се да ћемо одиграти добре утакмице, ко год победи није важно, важно је да победи Ђорђе – нагласио је Јовичић.

Подршку турниру пружили су кошаркаши Дарко Миличић и Вања Маринковић, ТВ водитељи Огњен Амиџић, Машан Лекић и Жарко Лазић, певачи, глумци и др. Подршку малом Ђорђу пружио је и дечак Василије за којег је прошле године игран турнир уз девојчицу Јелену.

Директор Дома Ненад Миленовић је рекао – Увек је циљ да се скрене пажња на децу која имају здравствене проблеме и да се промовише позитиван систем вредности као што су колективна солидарност, хуманост, емпатија итд. пошто смо ми васпитно образовна установа. Увек је потребан корак за оне којима је најпотребније помоћи. Немојте да се мењате да бисте нас одрасле променили – поручио је Миленовић ученицима, организаторима турнира.

1759_humanitarni-m01

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар