ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „ЗА ХЕЛЕНИН ЖИВОТ“ У ФРИЗЕРСКОМ САЛОНУ У БОРЧИ

0

1862__dsc4371Хуманитарна акција „За Хеленин живот“ организована је данас у фризерском салону „Suzy Q1″ у Борчи, а уместо плаћања шишања и фризирања остављан је прилог за лечење четворогодишње Хелене. Иницијатор акције је једанаестогодишњи Вук, син власнице салона Сузане Ђоровић, који је на друштвеним мрежама видео да је овој девојчици потребна помоћ.

Подршку хуманој акцији пружио је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, који је са члановима Већа општине донирао прилог за лечење мале Хелене.

- Ми као Oпштина и ја као председник општине подржавамо овакве акције. Пре неколико дана имали смо хуманитарну акцију где је од сваке попијене кафе, такође, одвојан неки динар за децу која су оболела. На овај начин показујемо колико је важно да и једним нашим малим доприносом укажемо на важност овог проблема – рекао је Јовичић.

Он је позвао људе да се одазову акцији, издвоје колико могу и пруже помоћ за Хеленино оздрављење.

- Желимо што више људи великог и доброг срца да позовемо да одвоје свој новац, уколико могу, да би се мала Хелена играла, да би била са својим вршњацима у годинама које долазе. Заиста мислим да ћемо у томе успети. Хвала овом дечаку који је осмислио акцију и који је, рекао бих, отрезнио нас старије, како би сви заједно помагали онима којима је помоћ најпотребнија, а у овом случају у питању је једно дете – истакао је Јовичић и додао:

- И поред тога што држава доста тога ради по овом питању, морамо и ми да покажемо као грађани емпатију, да саосећамо једни са другима, и да наше мало када скупимо на гомилу сигурно за некога може да значи довољно, да му сачува живот – поручио је председник општине Палилула.

Дачак Вук, ученик петог разреда Основне школе „Зага Маливук“ у Крњачи, је својим примером показао да саосећа и мисли на друге, за помоћ маленој Хелени издвојио је целу своју уштеђевину.

1862__dsc4344

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар