ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ОРГАНИЗОВАЛА САЈАМ СРЕДЊИХ ШКОЛА

0

Градска општина Палилула организовала је данас Сајам средњих школа у Центру за културу „Влада Дивљан“, на коме је учествовало 17 београдских средњих школа.

Неке од школа које су се нашле на Сајму су Пета београдска гимназија, Шеста београдска гимназија, Осма београдска гимназија, Дванаеста београдска гимназија, Електоротехничка школа „Раде Кончар“, Електорхеничка школа Стари град, Геодетска техничка школа…

Сајам је обишао председник општине Палилула Александар Јовичић који је тим поводом истакао да је ово добра прилика за ученике и родитеље, јер овде могу добити све информације о програму, смеру и заинтересованости за упис у одређену средњу школу или гимназију.

„Мислим да је ово једна лепа акција, основцима смо омогућили да се адаптирају пре него што крену у средњу школу и сазнају шта их тамо чека“, поручио је Јовичић.

Он је нагласио да основци данас могу добити информације и искуства из прве руке, јер су представници 17 београдских школа професори и ученици.

„Основци су одушевљени, пре свега што смо им показали да бринемо о њима и њиховој будућносит, а родитељи су захвални што смо њиховој деци приближили шта средње школе нуде“, рекао је председник.

Јовичић је основцима пожелео много успеха, и најавио је да ће општина Палилула организовати и Сајам факултета за палилулске средњошколце како би они одабрали оно што је најбоље за њихову будућност.

838_sajam-srednjih-skola-2

Сајам ће трајати у току данашњег дана од 12 до 16 часова, а према речима председника општине, очекује се да после Београдског маратона посећеност Сајма буде знатно већа.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар