Блог Клуба привредника општине Палилула

0

У мају 2014 год. навршава се седам година од оснивања и рада Клуба привредника општине Палилула. За седам година је урадђено доста, али увек може више, речи су председника Клуба Томислва Јовановића.

Навешћу да су се неке стваре први пут десиле на Палилули од када је основан наш привредни Клуб. Преко 1.500 састанака са привредним субјектима, на десетине семинара и едукација, сајмови запошљавања са преко 900 запослених људи, сајам здравља, неколико конференција, наступи на привредним сајмовима у Београду и иностранству, посете председника општине привредним субјектима, хуманитарне акције и још много тога.

Као епилог свих наведених активности, Клуб привредника општине Палилула, проглашен  је за најбоље привредно удружење у Београу.

Данас смо у ситуацији да посматрамо како се многе наше и идеје и предлози према готово свим државним институцијама констатују али са закашњењем од неколико година. Били смо у праву када смо говорили о лошем положају приватног сектора у односу на јавни, такође када смо јавно критиковали субвенције страних инвеститора, док наши привредници нису имали никакве повластице. О сивој економији смо небројено пута писали и тражили заштиту државе јер гуши иначе рањив приватни сектор. Самозапошљавањем смо се бавили кроз пројекат „Породични микро бизнис“. Данас имате на свим пумпама Супер картицу, а ми смо имали Бенефит картицу пре пет година. Да не би набрајао колико је ствари покренуто од стране Клуба привредника Палилуле, јер би нам требало доста времена. Остаје констатација да држава мора имати стални дијалог са представницима приватног сектора. И даље сматрам да је потребан заједнички рад и подела одговорности између ЈС и ПС. Држава треба да доноси законе, уредбе, да врши контролу, а да се заједно прави привредни амбијент који даје наду нашој држави, а самим тим и свакој општини.

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар