Безбедност мотоциклиста на семинару за палилулске основце

0

Безбедност мотоциклиста и њихово правилно понашање у саобраћају била је тема семинара „Видимо се на Палилули“, који су пратили ученици од петог до осмог разреда свих основних школа са Палилуле. DSC_0033
Градска општина Палилула је прва општина у граду која је организовала ову едукативну манифестацију у сарадњи са Српским комитетом за безбедност саобраћаја, 4. јуна у Установи културе Палилула.
Дамир Окановић, директор Српског комитета за саобраћај је рекао поводом организовања семинара, да процес саобраћајног образовања и васпитања деце треба почети буквално од малих ногу. „За децу је важно не само да науче правила понашања у саобраћају, већ и да науче које су то опасности у саобраћају, да их препознају и како да их избегавају“, нагласио је Окановић.
Поруку да се труде да што више ствари запамте са семинара палилулским ђацима упутио је Зоран Ђинђић члан Већа општине Палилула, јер како је рекао безбедност у саобраћају значи живот.
Након теоријске едукација на полигону су приказане активности припадника Управе саобраћајне полиције и екипе Хитне помоћи током пружања прве помоћи настрадалом мотоциклисти. Ризике опасне вожње мотора у саобраћају демонстрирао је Радислав Михајлов, познати стантер такмичар.DSC_4578
DSC_0284Стручњак за безбедност мотоциклиста у Секретаријату за саобраћај Владимир Јевтић објаснио је школарцима колико је битна одговарајућа заштитна опрема за безбедност мотоциклисте и навео да је неопходно да се носи кацига која покрива целу главу, јер тако се до 92 посто спречавају повреде главе.
Др Предраг Тодоровић хирург у КБЦ Бањица пренео своја искуства из лекарске праксе, нагласивши да су код мотоциклиста сви делови тела угрожени, а највећи фактор могућег удеса је превелика брзина.
Колико је вожња мотоцикла добра, а ризична ствар ђацима је испричао Душко Антељ, човек који је доживео несрећу са тешким последицама, али како је рекао срећан је што је остао жив и то захваљујући само квалитетној кациги. Додао је, да мотоциклисти док возе морају да мисле и на своје најближе.
О лепим странама вожње мотора говорио је познати мотоциклиста Дејан Арсић који је пропутовао пола света и упознао мноштво пријатеља.
DSC_0292

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар