Београдски дани инжењера славе јубилеј

0

У оквиру петог издања манифестације Београдски дани инжењера, на Машинском факултету се од 9. до 13. марта одржава локална рунда десетог по реду Европског BEST инжењерског такмичења – EBEC (European BEST Engineering Competition), у организацији Удружења студената технике Европе – BEST Београд.

EBEC је такмичење за студенте техничко-технолишких и природно-математичких факултета које се одвија на локалном, регионалном и европском нивоу. Такмичење се организује са намером да се учесницима пружи прилика да знања и вештине стечене на факултетима примене у пракси. Две категорије такмичења, Тимски дизајн и Студија случаја отварају могућност да се такмичари опробају у два различита типа инжењерских проблема – у пројектовању и конструисању прототипа уређаја задате намене као и у  осмишљавању решења пословног проблема коришћењем знања из области инжењерства и менаџмента.

“EBEC је изазов који изнова стављамо пред себе читаву деценију. Желели смо да пружимо студентима шансу и мотивацију да направе мали, али веома значајан први корак у свет решавања правих инжењерских проблема. Такмичили смо се сами са собом у намери да сваке наредне године дамо бар за нијансу већи допринос инжењерској заједници у Србији, и истовремено, као организација остваримо своју мисију – да унапредимо студенте”, каже Јелена Јакшић, члан извршног одбора BEST Београда.

Поред локалне рунде EBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам науке.  Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

Пријаве за учешће на Београдским данима инжењера се отварају 20 фебруара. Више информација о пројекту можете наћи на страници ebec.best.rs.

ebec-2017-1 ebec-2017-2 ebec-2017-3

Подели

О аутору

Aleksandar Pustai

Оставите коментар