АСФАЛТИРАНЕ ДВЕ УЛИЦЕ У НАСЕЉУ ПРЕТОК

0

У насељу Преток у Борчи данас су асфалтиране улице Луке Ћеловића Требињца и Исидора Папа, а председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је присуствовао радовима на постављању асфалта.

Он је истакао да општина Палилула наставља са асфалтирањем улица које нису имале асфалт и да ће до краја године бити асфалтирано готово 9 килиметара путева.

- Грађани су веома тешко живели, јер су били у блату кад киша падне, тешко су могли да се крећу овим улицама, нарочито деца и наши најстарији суграђани. Ми смо одвојили у буџету 100 милиона динара да до краја године асфалтирамо још 32 улице. Закључно са претходне две године то ће бити преко 85 улица које ћемо асфалтирати од 110 неасфалтираних улица колико смо затекли 2016. године када смо преузели одговорност у општини Палилула. То значи да ћемо у 2020. години готово комплетно завршити посао и свака улица на територији наше општине имаће асфалт- нагласио је Јовичић и подсетио да су прошле недеље асфалтиране улице у насељу Мали збег и да ће полако радови почети и у Крњачи.

Истакао је да поред асфалта свака улица треба да има одговарајуће осветљење и да у комуналном смислу насеља буду уреднија, да добију контејнере и све оно што је неопходно да грађани имају адекватне услове за живот у 21. веку.

- Ово су разуђена насеља, веома неплански грађена у протеклих 20 година, али се трудимо колико је год могуће да привучемо елементарне ствари за живот, а то су асфалт, вода, струја, јавно осветљење, и као што сам рекао да имамо висок степен хигијене, односно да чувамо нашу животну околину – рекао је председник Општине.

Најавио је и изградњу дома здравља у Борчи:

- Такође, желим да најавим у току ове године коначну изградњу дома здравља у Борчи, који ће бити модеран, адекватно опремљен, са веома стручним особљем, тако да овај део леве обале Дунава полако личи на град. То више нису неуређена села и без инфраструктуре, него ће полако постајати град и могу слободно рећи, можда чак и општина за себе.

1718_nekada_1lc

Подели

О аутору

Градска општина Палилула

Оставите коментар